Här är dom små läckerbitarna! Ett recept som finns med i min lilla receptbok! Skitlätt och gaaalet gott! Ingredienser, 1 plåt:
2 dl sirap
1 burk jordnötssmör (ca 350 g)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
5-6 dl krossade cornflakes eller 10 dl rice crispies
200-250 gram blockchoklad
Gör så här:
1. Häll jordnötssmör, sirap, vaniljsocker och strösocker i en kastrull och värm ihop till en smet. Den ska inte koka. Var noga med att smeten inte blir bränd.
2. Blanda kokos och krossade cornflakes (eller rice crispies) i en skål.
3. Blanda ner jordnötsblandningen i skålen och rör ihop allt till en jämn smet.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller på en form. Smeten ska vara ca 2-2,5 cm tjock.
5. Smält blockchokladen i ett vattenbad eller i microvågsugnen och bred ut den över smeten.
6. Låt kakan stelna i kylen.
7. Ta ut kakan ur kylen och skär den i bitar. Skär mindre bitar om du vill göra godis eller större bitar om du vill göra kakor (ungefär 2x2 cm är lagom).
8. Förvara kakorna i kylen och ta fram dem 10 min innan servering.
Variation:
Ett tips är att hälla ½ msk olja i blockchokladen efter att den har smält. På så sätt håller sig chokladen lite extra glansig och fin i färgen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Här kan ni yttra er om ni så behagar. Det vore ganska trevligt måste jag säga.