Två dagar i rad har jag nu bakat dessa goda bullarna ( hade en bild men den va för jobbig att lägga upp) och varje gång jag och Stina ses bakar vi inprincip dessa och äter upp alltihopa. Tar helt seriöst bara 10 minuter att göra eftersom att de inte behöver jäsa. Its athhhhuuuum. Try it!
Det här behöver du…
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 msk sirap
3 dl vatten
havregryn, vallmofrön eller solrosfrön till topping
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 msk sirap
3 dl vatten
havregryn, vallmofrön eller solrosfrön till topping
Gör så här…
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.
2. Rör ner sirap och vatten i mjölblandningen. Arbeta ihop allt till en deg.
3. Forma 6 bullar av degen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på.
4. Vispa ägget med en gaffel och pensla sen bullarna med äggvispet. Strö på lite vallmofrön, havregryn eller solrosfrön.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 10-15 min. Låt dom svalna och mums.nu till frukost skulle man kunna säga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Här kan ni yttra er om ni så behagar. Det vore ganska trevligt måste jag säga.